PASTORALNI DJELATNICI – ŽUPA

PASTORALNI DJELATNICI U ŽUPI SV. JAKOVA

 

U župi sv. Jakova kao svećenici djeluju, p. Ivan Tambolaš DI, župnik od 20. VIII. 2006. i p. Ivan Vinkov DI, župni vikar od 1. IX. 2014.

U pastoralu nam pomažu i svećenici – isusovci iz Rezidencije DI, Rakovčeva 24, 51410 Opatija, kao ispovjednici i misnici.

 

Kao vjeroučiteljica za pripremu djece na Prvu sv. pričest radi gđa Zdravka Čurčić. Pripremu djece na krizmu vodi p. Župnik a pomaže mu gđa Monika Primorac.

 

Za glazbu i crkveno pjevanje najzaslužnija je gđa Silvia Antony, orguljašica i zborovođa. Ona vodi dječji zbor na nedjeljnoj misi u 9 sati, kao i zbor sv. Jakova koji pjeva na misi u 11 sati.

Na večernjoj sv. misi u 18 sati pjevaju mladi iz Zajednice Duha Svetoga.

 

Predsjednik ŽPV je gosp. dr. Juraj Šimunić a tajnik gosp. Hrvoje Šunić.

 

Za umjetnost u crkvi puno se svojim umijećem angažira profesorica i umjetnica gđa Edith Merle.

 

Za urednost u crkvi i crkvenom dvorištu i vrtu brinu se naši vrijedni sakristani Olga i Nikola Kraljić. Oni brinu i za urednost crkvenog posuđa, liturgijskog ruha, župne kuće i ureda, te ostalih prostorija, kao i vrta.

 

Za cvjetne aranžmane i kićenje crkve najviše se zauzimaju gđe Majda Zupančić i Branka Hrvatin.

 

Osim navedenih osoba ima još puno dobrih župljana koji nam priskoče u pomoć u različitim prigodama i potrebama. A svaka vaša pomoć: molitvena, profesionalna ili materijalna dobro dođe za opće dobro cijele župne zajednice, kao i grada Opatije, i na tome vam najiskrenije zahvaljujemo.

 

Crkva sv. Jakova je na svoj način ogledalo i grada Opatije jer u nju svrate mnogi gosti i turisti, i njezin dojam odaje kulturu i kult cijeloga grada. Naša pastoralna djelatnost, bez sumnje, pomaže direktno i turizmu i hotelima u ovom gradu.