OBITELJ FANTOV JUBILARCIMA

Dragi naši slavljenici, P. Ivan i P. Zvonko. Kad smo odlučili napisati Vam ovu čestitku vjerovali smo kako je lako izreći par rečenica koje će Vam reći sve što dolazi iz našeg srca. Došli smo Vam reći jedno veliko hvala uz najbolje želje za sve što ste učinili i darovali svima nama koji Vas volimo.

 

Zahvaljujemo Gospodinu, jer nam je poslao dobre svećenike za župnika i superiora u Opatiji. Iza Vas je proteklih pedeset godina redovništva, odnosno dvadeset i pet godina svećeničkog života – dug je to put koji ste do sada prošli. Znamo kako je ponekad teško, iz dana u dan iz godine u godinu, biti vjeran u braku, biti tu jedan za drugoga unatoć tolikih kušnji. Sigurno ste toga i Vi imali od trenutka kad ste se odazvali i Gospodinu rekli ‘DA’ – jednom svećenik zauvijek svećenik!

 

Shvatili smo, kako biti svećenik nije dovoljno samo služiti sv. Misu, ispovijedati, krstiti djecu, pripremati ih za sv. Krizmu, vjenčavati ili ispraćati na vječni počinak. Sve to bilo bi isprazno da Gospodin nije u tu čudesnu riječ ‘svećenik’ stavio i onu – ‘apostol’ koji je ispunjen Duhom Svetim i kao takav je svjedok Božje Riječi i njegovih djela.

 

Danas zahvaljujemo za Vašu čvrstu vjeru, odlučnost, poniznost i strpljivost. Zahvaljujemo na milosti kojom Vas je, na dan Vašeg ređenja, blagoslovio Gospodin i dao Vam snagu u ustrajnosti i nasljedovanju Krista služeći mu u njegovom vinogradu u kojem – dajući sebe umnažate istinsku ljubav gradeći tako živu Crkvu.

 

Svatko od Vas, ugradio je dio sebe u naša srca, donio nam mir i ohrabrenje, pomogao nam u pomirenju s Gospodinom i dao nam snagu da možemo opraštati i prihvaćati bližnje onakve kakvi jesu. Pitamo se, kako bi izgledao naš život bez dobrog duhovnog vođe koji je još k tome i prijatelj?!?

 

Osjećamo i izražavamo veliku radost što možemo reći, da smo došli k prijateljima. Slaveći zajedno sv. Misu, koju snažno doživljavamo po daru vjere, zahvaljujemo Gospodinu i za svaku Vašu riječ koju nam je Gospodin preko Vas uputio, da bi tako mogli rasti u svom duhovnom životu.

 

Zahvalu izričemo i u ime svih župljana župe sv. Jakova, u ime zajednice Bračnih susreta, molitvene zajednice, članova Marijine Legije, kao i svih pjevača koji slave Gospodina zajedno s nama na Liturgijskim slavljima. Hvala Vam za darovano vrijeme i osmjeh kojim donosite mir u naše obitelji i naša srca. Hvala Vam također i u ime svih onih koji svoj odmor provode u našem gradu i rado dođu na sv. Misu da čuju riječ Božju na svom materinjem jeziku.

 

Neka Vam Gospodin podari zdravlje, da možemo ići zajedno istim putem još mnogo godina – putem istine, života i ljubavi!

 

 

 

P. S. Želja nam je da Vas i dalje ‘trpimo’ ovako kao i vi nas, vole Vas i za Vas mole Eli i Tonči.