Ovoga tjedna u Crkvi se slavi:

U ponedjeljak     Sv. Brigita Švedska, red.

U utorak              Sv. Sarbelli Makhluf, prez

U srijedu            Blagdan sv. Jakova, zaštitnika naše župe

U četvrtak           Sv. Joakim i Ana, roditelji BDM

 

         Večeras, sestre i braćo započinjemo trodnevnu duhovnu pripremu na naš župni blagdan sv. Jakova. Pripremi predvodi p. Damir Kočiš DI. U 18.30 je krunica, potom sv. misa i propovijed; poslije toga molitva i klanjanje , te kratka pauza a u 21 sat koncert na orguljama:

Nastupa hrvatski katedralni orguljaš u Požegi  gosp. Alen Kopunović Legetin, te hrvatska sopranistica i solistica, sada u HNK Split,  gđa Valentina Fijačko Kobić. Cijeli raspored pogledajte na plakatima.

 

         U srijedu je blagdan sv. Jakova – Dan Grada i Župe, za nas u Opatiji  je to najslavniji svetački dan. Prva sv. misa je u 9 sati koju predvodi p. Zvonko Vlah a večernju misu u 19 sati predvodi provincijal HPDI p. Dalibor Renić. Poslije večernje sv. mise je uobičajena  procesija sa kipom sv. Jakova kroz grad na koju se nadovezuje besplatna gastro ponuda – rižoto ispred Šporera za sve sudionike ovoga slavlja.

Dođite svakako na to večernje slavlje i zbog sebe, i zbog svoje djece i zbog naših gostiju i turista. Sve je to investicija za nas i našu bolju Hrvatsku.

        

         U četvrtak je sv. Ana i proštenje u Voloskom.

 

         Poslužite se novim katoličkim tiskom: U GK pročitajte: Vatreni nas obradovali, ujedinili i pokazali da Hrvatska može uspjeti; francuski nadbiskup: zvona pobjednicima, pohvale Hrvatskoj; obnovljeni izvori; duhovne ulice Europe i Hrvatske